Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorArnesen, Daniel
dc.contributor.authorSivesind, Karl Henrik
dc.date.accessioned2022-11-10T08:53:20Z
dc.date.available2022-11-10T08:53:20Z
dc.date.created2022-09-26T13:45:02Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.citationNorsk Statsvitenskapelig Tidsskrift. 2022, 38 (3), 81-100.
dc.identifier.issn0801-1745
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3031069
dc.description.abstractI denne artikkelen undersøker vi i hvilken grad det skjedde endringer i organisasjoners kontakt med offentlige beslut-ningstakere og påvirkning på politiske beslutningsprosesser under koronapandemien. Mer konkret ser vi nærmerepå endringer i organisasjonenes kontakt med Stortinget, regjeringen og forvaltningen samt graden av påvirkning deopplevde å ha på koronarelaterte beslutninger, og hvordan denne varierte mellom ulike organisasjonstyper og sakenede målbar. Vi bruker data fra en spørreundersøkelse gjennomført blant nasjonale organisasjoner i 2021, der det blestilt spørsmål om politiske aktiviteter før og under koronapandemien. Funnene viser at kontakten mellom organi-sasjoner og det offentlige under pandemien i hovedsak var preget av stabilitet framfor endring. Vi finner i hovedsaken reduksjon i samfunnsorienterte organisasjoners kontakt med Stortinget og regjeringen, mens ikke for økonomiskorienterte eller fritidsorienterte organisasjoner. Vi finner også at hvor aktivt organisasjonene arbeidet for å skaffe ellerutvide økonomiske krisepakker og å lette smitteverntiltak, var forbundet med større påvirkning spesielt for økono-misk orienterte organisasjoner. Offentlige beslutningstakere kan se ut til ha prioritert organisasjoner med en etablertrelasjon til det offentlige. Vi konkluderer med at kontaktmønstrene under pandemien i stor grad var det samme somfør, men at det skjedde en framheving av korporative trekk og noe nedtoning av pluralistiske trekk
dc.description.abstractOrganisasjoners involvering i og innflytelse på offentlig politikk under koronapandemien: Pluralisering eller korporatisering?
dc.language.isonob
dc.subjectKoronapandemi
dc.subjectcoronary pandemic
dc.titleOrganisasjoners involvering i og innflytelse på offentlig politikk under koronapandemien: Pluralisering eller korporatisering?
dc.title.alternativeOrganisasjoners involvering i og innflytelse på offentlig politikk under koronapandemien: Pluralisering eller korporatisering?
dc.typePeer reviewed
dc.typeJournal article
dc.description.versionpublishedVersion
dc.description.versionpublishedVersion
dc.subject.nsiVDP::Samfunnsvitenskap: 200
dc.subject.nsiVDP::Social sciences: 200
dc.source.pagenumber81-100
dc.source.volume38
dc.source.journalNorsk Statsvitenskapelig Tidsskrift
dc.source.issue3
dc.identifier.doi10.18261/nst.38.3
dc.identifier.cristin2055505
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal
cristin.fulltextoriginal
cristin.qualitycode1


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel