Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSegaard, Signe Bock
dc.date.accessioned2013-12-11T13:19:25Z
dc.date.accessioned2013-12-12T04:07:59Z
dc.date.available2013-12-11T13:19:25Z
dc.date.available2013-12-12T04:07:59Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.citation65 p. Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor, 2010
dc.identifier.isbn978-82-7763-345-9
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/177664
dc.description.abstractDet frivillige lokale organisasjonslivet spiller en sentral rolle for mange enkeltpersoner så vel som for lokalsamfunn og samfunnet mer overordnet. Enkeltpersoner som deltar i frivillige organisasjoner og foreninger gjør det ut fra et ønske om for eksempel å oppleve glede, fellesskap, fysisk og mental trivsel eller kunnskapstilegnelse. For samfunnet på lokalt plan og som helhet opptrer organisasjoner og foreninger som en sentral demokratisk institusjon gjennom både å være en «skole i demokrati», en arena for sosial integrasjon og en representant for ulike interesser og befolkningsgrupper. Et perspektiv i den forbindelse er organisasjoner som læringsarena. Organisasjoner og foreninger fungerer som møteplasser der informasjon og kunnskap av ulik art overføres og utveksles mellom deltagerne. Opplæringsoppgaven blir i noen organisasjoner og foreninger ivaretatt gjennom samarbeid med andre aktører, deriblant studieforbund, skole og SFO, mens andre satser på egne krefter. I dette ligger også muligheten for samarbeid om praktiske forhold knyttet til bruk av lokaler og fysiske møteplasser. Utgangspunktet for denne rapporten er følgende fire hovedspørsmål: *Driver frivillige lokale organisasjoner opplæring i egen virksomhet? *Brukes studieforbundene i opplæringen i organisasjonene? *Har organisasjonene noen form for kontakt med utdanningssystemet, f.eks. i form av ulike former for samarbeidsprosjekter i skolen eller med SFO? *Gjør organisasjonene bruk av skolelokaler i sitt arbeid? De fire hovedspørsmålene danner til sammen en tilnærming til frivillige organisasjoner som læringsarena som omfatter et voksenperspektiv så vel som et barn- og ungeperspektiv. Mens utdanningssystemet og særlig skole/SFO primært er rettet mot barn og unge, er studieforbund i sin virksomhet rettet mot voksenopplæring.
dc.description.abstractThis report takes as point of departure the fowling four main questions: *Do voluntary local organisations training in their own organisations? *Do voluntary local organisations use the adult learning associations in their training? *Do voluntary local organisations have any contact with the education system, e.g. through corporation projects with the school system or the school leisure system? *Do voluntary local organisations use schoolhouse in their work?
dc.language.isonor
dc.relation.urihttp://www.samfunnsforskning.no/Publikasjoner/Andre-rapporter/2010/2010-007
dc.titleFrivillige lokale organisasjoner som læringsarenaer : Organisasjonenes kontakt med studieforbund og utdanningssystemet
dc.title.alternativeKey words: Voluntary local organisations, the arena of learning, the education system, corporation
dc.typeResearch report
dc.date.updated2013-12-11T13:19:25Z
dc.identifier.cristin1057761


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel